Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser topiony plastry (25g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa ogórkowa z ziemniakami (250g),
gołąbki formowane w sosie
pomidorowym (300g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka śledziowa (100g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
wędlina baleron gotowany (30g),
sałata zielona z pomidorem (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Energia: 2660 kcal / 8862 kJ
Białko: 102,17g
Błonnik: 39,591g
Węglowod.: 382,861g
Tłuszcze: 90,191g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały krojony (40g),
wędlina szynka gotowana (60g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (100g),
ogórek świeży (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie : jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa jarzynowa z ziemniakami (250g),
gołąbki formowane pełnoziarniste (300g),
surówka z selera i jabłka (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (150g)
Alergeny: jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka włoska z kukurydzą (100g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
sałata zielona z pomidorami (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2244 kcal / 7522 kJ
Białko: 96,624g
Błonnik: 55,995g
Węglowod.: 328,064g
Tłuszcze: 67,61g