Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta twarogowa z chrzanem (50g),
wędlina szynka w galarecie (40g),
sałatka z rzodkiewki , pomidora i
kukurydzy (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
rosół z makaronem (250g),
udko smażone (140g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
marchew oprószana z groszkiem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten
Kolacja:
gołąbki formowane (100g),
wędlina szynka z indyka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko pieczone (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2857 kcal / 9751 kJ
Białko: 135,442g
Błonnik: 40,626g
Węglowod.: 404,668g
Tłuszcze: 84,684g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta twarogowa z chrzanem (50g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
sałatka z rzodkiewki , pomidora i
kukurydzy (100g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie:sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
rosół z makaronem (250g),
udko gotowane (140g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z pora i jabłka (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (125g)
Alergeny: gluten
Kolacja:
gołąbki formowane pełnoziarniste (100g),
wędlina szynka z indyka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko pieczone (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2338 kcal / 8437 kJ
Białko: 128,08g
Błonnik: 42,81g
Węglowod.: 292,219g
Tłuszcze: 73,595g