Dieta podstawowa
Śniadanie:
płatki kukurydziane na mleku- dla chętnych (250g),
ser żółty wędzony (40g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa botwinka (250g),
makaron bolognese (200g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
leczo z cukini i kurczaka (170g),
wędlina kiełbasa szynkowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2649 kcal / 8869 kJ
Białko: 89,358g
Błonnik: 22,706g
Węglowod.: 354,312g
Tłuszcze: 69,514g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
sałatka z rzodkiewki , pomidora i kukurydzy (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: owoc jabłko (100g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa botwinka (250g),
befsztyk na parze (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
surówka z selera , jabłka i żurawiny (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel z jablkiem b/c (170g)
Alergeny: jaja kurze, laktoza
Kolacja:
leczo z cukini i kurczaka (170g),
wędlina drobiowa podsuszana (40g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2103 kcal / 7438 kJ
Białko: 87,251g
Błonnik: 48,533g
Węglowod.: 302,246g
Tłuszcze: 58,173g