Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta z ciecierzycy (70g),
ser biały krojony ze śmietaną i
szczypiorkiem (40g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa kalafiorowa z ziemniakami (250g),
ryba z masłem czosnkowym i ziołami
(100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
włoszczyzna po grecku (140g),
kompot (200g),
drożdżówka z kruszonką (80g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Kolacja:
galaretka z jajka i szynki (100g),
wędlina szynka konserwowa (50g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko pieczone (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2701 kcal / 8861 kJ
Białko: 121,128g
Błonnik: 39,222g
Węglowod.: 419,914g
Tłuszcze: 59,876g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta z ciecierzycy (70g),
ser biały krojony ze śmietaną i
szczypiorkiem (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
pomidor (100g),
sałata zielona z oliwkami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa kalafiorowa z ziemniakami (250g),
ryba gotowana (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
szpinak z czosnkiem (140g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: laktoza, ryba
Kolacja:
galaretka z jajka i szynki (100g),
wędlina szynka z indyka (50g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko pieczone (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2149 kcal / 7099 kJ
Białko: 127,945g
Błonnik: 49,91g
Węglowod.: 318,703g
Tłuszcze: 47,38g