Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
pasta twarogowa z chrzanem (50g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałatka z rzodkiewki (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
rosół z makaronem (250g),
udko smażone (140g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka wielowarzywna (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten


Kolacja:
kluski śląskie (200g),
sos pieczarkowy (100g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2742 kcal / 9286 kJ
Białko: 131,167g
Błonnik: 40,501g
Węglowod.: 434,511g
Tłuszcze: 66,522g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta twarogowa z chrzanem (50g),
wędlina szynka z indyka (60g),
pomidor (100g),
sałatka z rzodkiewki (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: gluten, laktoza

Obiad:
rosół z makaronem (250g),
udko gotowane (140g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
brokuł z wody (140g),
surówka wielowarzywna (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (150g)
Alergeny: gluten


Kolacja:
risotto pełnoziarniste (170g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2195 kcal / 8021 kJ
Białko: 130,197g
Błonnik: 48,285g
Węglowod.: 269,483g
Tłuszcze: 72,945g