Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta mięsna (40g),
ser topiony plastry (25g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Obiad:
zupa belwederska (250g),
karczek w sosie własnym (80g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (140g),
kompot (200g)
Alergeny: laktoza
Kolacja:
sałatka z selera naciowego, kurczaka i żurawiny (100g),
sałata zielona z pomidorami (50g),
wędlina szynka wiejska (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2535 kcal / 8148 kJ
Białko: 87,262g
Błonnik: 31,496g
Węglowod.: 339,486g
Tłuszcze: 86,077g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta mięsna (40g),
ser biały (50g),
pomidor z cebulką (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: gluten, laktoza
Obiad:
zupa belwederska (250g),
bitki dietetyczne gotowane (80g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
kapusta włoska z wody (140g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -owoc jabłko (150g)
Alergeny: laktoza
Kolacja:
lekka sałatka z kurczakiem (150g),
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina filet z indyka prasowany (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2153 kcal / 7420 kJ
Białko: 101,775g
Błonnik: 40,06
Węglowod.: 272,92g
Tłuszcze: 72,31g