ikona gór

Jadłospis 10 październik 2024 czwartek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
ser fromage (40g),
wędlina szynka gotowana (40g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion
(100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (I0g),
pieczywo mieszane (I20g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)

Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza


Obiad:
rosolnik z ryżem (250g),
bigos domowy (200g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, gluten

Kolacja:
sałatka makaronowa z szynką i
warzywami (100g),
wędlina polędwica sopocka (50g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2643 kcal / 8581 kJ
Białko: 94,829g
Błonnik: 34,901g
Węglowod.: 365,752g
Tłuszcze: 92,907g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion
(100g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie :owoc jabłko (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
rosolnik z ryżem (250g),
pulpet w sosie koperkowym (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z cukini, jabłka i marchewki
(140g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel owocowy b/ c (170g)
Alergeny: gluten, jaja kurze

Kolacja:
sałatka makaronowa pełnz. z szynką i
warzywami (100g),
wędlina polędwica sopocka (50g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2124 kcal / 7473 kJ
Białko: 104,833g
Błonnik: 42,128g
Węglowod.: 296,726g
Tłuszcze: 76,001g