ikona gór

Jadłospis 10 marzec 2025 poniedziałek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
ser fromage (40g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałata lodowa z pomidorami (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, laktoza


Obiad:
zupa kalafiorowa z ziemniakami (250g),
kotlet schabowy (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
kapusta biała gotowana (140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
sałatka ryżowa z wędliną (100g),
wędlina polędwica sopocka (50g),
sałata zielona z rzodkiewką (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2754 kcal / 9239 kJ
Białko: 106,967g
Błonnik: 38,626g
Węglowod.: 426,247g
Tłuszcze: 78,522g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina szynka z indyka (60g),
sałata lodowa z pomidorami (100g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: gluten, laktoza

Obiad:
zupa kalafiorowa z ziemniakami (250g),
schab gotowany w sosie (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: laktoza

Kolacja:
sałatka ryżowa z wędliną (100g),
wędlina polędwica sopocka (50g),
sałata zielona z rzodkiewką (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2133 kcal / 7499 kJ
Białko: 109,495g
Błonnik: 46,845g
Węglowod.: 320,65g
Tłuszcze: 64,36g