Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
miód porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
rosół z makaronem (250g),
kotlet drobiowy smażony (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
marchew oprószana z groszkiem (140g),
kompot (200g),
ciasto: piegusek (80g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka ryżowa z wędliną (100g),
papryka świeża (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2776 kcal / 9641 kJ
Białko: 103,877g
Błonnik: 42,865g
Węglowod.: 458,592g
Tłuszcze: 59,938g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
papryka świeża (100g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą lodową (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
rosół z makaronem (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka wielowarzywna (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (150g)
Alergeny: gluten
Kolacja:
sałatka ryżowa pełnoziarnista z wędliną (100g),
pomidor (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2230 kcal / 7723 kJ
Białko: 101,852g
Błonnik: 52,99g
Węglowod.: 331,096g
Tłuszcze: 57,487g