Dieta podstawowa
Śniadanie:
bryndza (50g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
barszcz zabielany z ziemniakami (250g),
schab z śliwkami (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty czerwonej z
majonezem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza


Kolacja:
sałatka ryżowa z wędliną (100g),
ser hochland (25g),
wędlina szynka gotowana (40g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2828 kcal / 9366 kJ
Białko: 112,07g
Błonnik: 38,196g
Węglowod.: 398,702g
Tłuszcze: 88,564g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
sałata lodowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
barszcz zabielany z ziemniakami (250g),
schab duszony w sosie własnym (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
brokuł z wody (140g),
surówka z czerwonej kapusty (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, laktoza


Kolacja:
sałatka ryżowa z wędliną (100g),
wędlina szynka z indyka (40g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2160 kcal / 7631 kJ
Białko: 109,919g
Błonnik: 37,41g
Węglowod.: 312,256g
Tłuszcze: 61,32g