Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa kalafiorowa z makaronem (250g),
schab z groszkiem i cebulką (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
surówka z kapusty pekińskiej z majonezem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
leczo z cukini i kurczaka (170g),
wędlina szynka gotowana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2421 kcal / 7745 kJ
Białko: 95,31g
Błonnik: 30,186g
Węglowod.: 317,939g
Tłuszcze: 64,544g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka z indyka (60g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy (100g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa kalafiorowa z makaronem (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
brokuł z wody (140g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – jabłko pieczone z cynamonem (100g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
leczo z cukini i kurczaka (170g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2090 kcal / 7374 kJ
Białko: 105,415g
Błonnik: 39,03g
Węglowod.: 253,115g
Tłuszcze: 66,052g