Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko z chrzanem (60g),
bryndza (50g),
wędlina szynka z indyka (40g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa koperkowa z łazankami (250g),
udko smażone (140g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
marchew oprószana z groszkiem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza


Kolacja:
sałatka z pora, selera i szynki (150g),
wędlina kiełbasa szynkowa (40g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2752 kcal / 9152 kJ
Białko: 138,625g
Błonnik: 30,271g
Węglowod.: 322,612g
Tłuszcze: 91,897g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina szynka z indyka (60g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: gluten, laktoza

Obiad:
zupa koperkowa z łazankami (250g),
udko gotowane (140g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka wielowarzywna (140g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel owocowy b/ c (170g)
Alergeny: gluten, laktoza


Kolacja:
sałatka z pora, selera i szynki (150g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2181 kcal / 7615 kJ
Białko: 132,259g
Błonnik: 39,413g
Węglowod.: 237,617g
Tłuszcze: 78,571g