ikona gór

Jadłospis 10 czerwiec 2024 poniedziałek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
bryndza (50g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy (100g),
sałata zielona z pomidorami (50g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza


Obiad:
zupa krupnik (250g),
kotlet schabowy (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
młoda kapusta zasmażana z koperkiem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
sałatka grecka z serem feta (100g),
wędlina kiełbasa żywiecka (30g),
wędlina pasztet (40g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Energia: 2799 kcal / 9481 kJ
Białko: 110,757g
Błonnik: 38,401g
Węglowod.: 403,337g
Tłuszcze: 84,897g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy (100g),
sałata zielona z papryką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa krupnik (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, laktoza

Kolacja:
sałatka grecka z serem feta (100g),
wędlina szynka z indyka (50g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Energia: 2177 kcal / 7596 kJ
Białko: 119,45g
Błonnik: 41,33g
Węglowod.: 285,88g
Tłuszcze: 63,58g