ikona gór

Jadłospis 1 luty 2024 czwartek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
ser żółty (40g),
wędlina szynka gotowana (40g),
sałatka grecka z serem feta (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza


Obiad:
zupa ogórkowa z ryżem (250g),
makaron bolognese (300g),
kompot (200g),
kisiel z jabłkami (170g)
Alergeny: gluten, laktoza

Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (40g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2742 kcal / 9077 kJ
Białko: 96,443g
Błonnik: 23,074g
Węglowod.: 360,217g
Tłuszcze: 92,525g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
sałatka grecka z serem feta (100g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (140g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie :owoc jabłko (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
zupa selerowa z zacierką (250g),
gulasz wp. gotowany (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel z jablkiem b/c (170g)
Alergeny: gluten, laktoza

Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (40g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2144 kcal / 7602 kJ
Białko: 107,179g
Błonnik: 44,408g
Węglowod.: 275,92g
Tłuszcze: 78,633g