Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta z jajka i tuńczyka (80g),
wędlina szynka gotowana (40g),
sałatka z ogórka konserwowego (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Obiad:
barszcz biały z ziemniakami (250g),
ryba po parysku (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty białej z majonezem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Kolacja:
risotto z cukinią (170g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek: banan (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2710 kcal / 8942 kJ
Białko: 110,929g
Błonnik: 32,449g
Węglowod.: 394,359g
Tłuszcze: 71,236g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta z jajka i tuńczyka (80g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
sałata lodowa z pomidorami (100g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Obiad:
barszcz biały z ziemniakami (250g),
ryba gotowana (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty białej (140g),
szpinak z czosnkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: laktoza, ryba
Kolacja:
risotto pełnoziarniste z cukinią (170g),
wędlina polędwica drobiowa (50g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: : 2141 kcal / 7606 kJ
Białko: 111,572g
Błonnik: 43,433g
Węglowod.:306,296g
Tłuszcze: 55,65g