Dieta podstawowa
Śniadanie:
bryndza (50g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
barszcz biały z ziemniakami (250g),
kotlet drobiowy panierowany (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
mizeria z ogórka (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka ryżowa z tuńczykiem (100g),
ser topiony plastry (25g),
wędlina szynka gotowana (40g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Energia: 2690 kcal / 8860 kJ
Białko: 85,659g
Błonnik: 23,226 g
Węglowod.: 405,221g
Tłuszcze: 59,027g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: owoc jabłko (100g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
barszcz biały z ziemniakami (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
surówka wielowarzywna (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka ryżowa z tuńczykiem (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
wędlina szynka z indyka (30g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Energia: 2121 kcal / 7515 kJ
Białko: 84,414g
Błonnik: 41,98 g
Węglowod.: 307,836g
Tłuszcze: 47,315g