Dieta podstawowa
Śniadanie:
płatki jęczmienne błyskaw/mleko- dla
chętnych (250g),
ser fromage (40g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
sałatka z selera i fasolki (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa pomidorowa z makaronem (250g),
stek z schabu z groszkiem (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
kapusta kiszona z cebulką i skwarkami (140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Kolacja:
galaretka z jajka i szynki (100g),
wędlina szynka konserwowa (40g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą lodową (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2672 kcal / 8754 kJ
Białko: 108,068g
Błonnik: 31,086
Węglowod.: 337,305g
Tłuszcze: 86,189g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały krojony (40g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
sałatka z selera i fasolki (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa pomidorowa z makaronem (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -owoc jabłko (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
galaretka z jajka i szynki (100g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą lodową (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2151 kcal / 7518 kJ
Białko: 123,262g
Błonnik: 37,055
Węglowod.: 261,749g
Tłuszcze: 63,392g