ikona gór

Jadłospis 08 wrzesień 2024 niedziela

Dieta podstawowa

Śniadanie:
jajko w sosie tatarskim (100g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka wiejska (40g),
dżem porcjowany w szt (25g),
sałatka z pomidora i rukoli (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza


Obiad:
rosół z makaronem (250g),
schab duszony w sosie własnym (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g),
ciasto kakaowe (80g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze

Kolacja:
wędlina polędwica sopocka (40g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2735 kcal / 9096 kJ
Białko: 119,735g (5,02%)
Błonnik: 37,215 g
Węglowod.: 385,271g (16,16%)
Tłuszcze: 75,825g (3,18%)

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały ze szczypiorkiem (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
papryka świeża (100g),
sałatka z pomidora i rukoli (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
rosół z makaronem (250g),
schab duszony w sosie własnym (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten

Kolacja:
sałatka z pora, selera i szynki (150g),
wędlina polędwica sopocka (50g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2145 kcal / 7460 kJ
Białko: 121,97g (4,64%)
Błonnik: 43,63 g
Węglowod.: 277,648g (10,57%)
Tłuszcze: 67,47g (2,57%)