ikona gór

Jadłospis 08 styczeń 2024 poniedziałek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
płatki owsiane błyskaw./mleko- dla chętnych (250g),
ser żółty (40g),
wędlina szynka z indyka (40g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, owies, laktoza

Obiad:
zupa kalafiorowa z ziemniakami (250g),
gołąbki formowane w sosie
pomidorowym (300g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
kiełbaski koktailowe (100g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (100g),
ser topiony plastry (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Energia: 2746 kcal / 9302 kJ
Białko:104,228g
Błonnik:34,166g
Węglowod.:345,629g
Tłuszcze:92,24g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
pasta z sera białego i ryby (50g),
wędlina szynka z indyka (60g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
ogórek świeży (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba

Obiad:
zupa kalafiorowa z ziemniakami (250g),
gołąbki formowane z ryżu brązowego (300g),
surówka z selera i jabłka (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (105g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
kiełbaski koktailowe (100g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (100g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Energia: 2163 kcal / 7705 kJ
Białko:105,38g
Błonnik:50,615g
Węglowod.:284,683g
Tłuszcze:68,204g