Dieta podstawowa
Śniadanie:
bryndza (50g),
wędlina kiełbasa szynkowa (40g),
sałatka z selera konserwowego i fasolki
(100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa dyniowa z ptysiem (250g),
schab z śliwkami (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty czerwonej z
majonezem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
boeuf strogonow (250g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2660 kcal / 8907 kJ
Białko: 93,239g
Błonnik: 40,401g
Węglowod.: 343,119g
Tłuszcze: 80,944g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
sałatka z selera konserwowego i fasolki
(100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa dyniowa z ptysiem (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
brokuł z wody (140g),
surówka z kapusty czerwonej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -owoc jabłko (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
leczo z cukini i kurczaka (170g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2149 kcal / 7643 kJ
Białko: 104,018g
Błonnik: 41,53g
Węglowod.: 277,755g
Tłuszcze: 63,133g