ikona gór

Jadłospis 08 listopad 2024 piątek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
pasta z ciecierzycy (70g),
ser fromage (40g),
wędlina szynka gotowana (30g),
sałatka z ogórka konserwowego (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza


Obiad:
zupa jarzynowa z zacierką (250g),
jajka gotowane w sosie koperkowym
(100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty włoskiej (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
ryż z jabłkami i cynamonem (100g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Energia: 2664 kcal / 8785 kJ
Białko: 94,236g
Błonnik: 36,806g
Węglowod.: 413,999g
Tłuszcze: 66,572g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
pasta z ciecierzycy (70g),
ser biały (50g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
pomidor (100g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
zupa jarzynowa z zacierką (250g),
jajka gotowane w sosie koperkowym
(100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty włoskiej (140g),
szpinak gotowany z czosnkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
risotto pełnoziarniste z cukinią (170g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Energia: 2210 kcal / 7885 kJ
Białko: 110,348g
Błonnik: 50,64g
Węglowod.: 327,764g
Tłuszcze: 64,225g