ikona gór

Jadłospis 08 grudzień 2024 niedziela

Dieta podstawowa

Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (40g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion
(100g),
miód porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza


Obiad:
rosolnik z makaronem (250g),
filet drobiowy soute (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
bukiet jarzyn gotowy (140g),
kompot (200g),
ciasto kakaowe (80g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze

Kolacja:
sałatka ryżowa z tuńczykiem (100g),
wędlina szynka wiejska (50g),
pomidor z kukurydzą (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek : mandarynka (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba

Energia: 2581 kcal / 8617 kJ
Białko: 96,635g
Błonnik: 31,156g
Węglowod.: 405,881g
Tłuszcze: 52,507g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (60g),
papryka świeża (100g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion
(100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
rosolnik z makaronem (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka wielowarzywna (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten

Kolacja:
sałatka ryżowa pełnoziarnista z
tuńczykiem (100g),
wędlina szynka wiejska (50g),
pomidor z kukurydzą (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek : mandarynka (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba

Energia: 2079 kcal / 7344 kJ
Białko: 89,595g
Błonnik: 45,375g
Węglowod.: 287,807g
Tłuszcze: 50,625g