Dieta podstawowa
Śniadanie:
parówka z wody (100g),
ser żółty (40g),
pomidor na liściu sałaty (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa pomidorowa z ryżem (250g),
befsztyk z pieczarkami (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
buraczki na ciepło (140g),
kompot (200g),
jabłko pieczone (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka chińska (100g),
wędlina szynka z indyka (40g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2712 kcal / 9114 kJ
Białko: 91,511g (3,83%)
Błonnik: 37,841 g
Węglowod.: 388,24g (16,26%)
Tłuszcze: 84,972g (3,56%)
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
kiełbaski koktailowe (100g),
ser biały krojony ze śmietaną (40g),
pomidor na liściu sałaty (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa pomidorowa z ryżem (250g),
pulpety z wody (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
surówka z cukini i jabłka (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka włoska (100g),
wędlina szynka z indyka (40g),
ogórek świeży (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2136 kcal / 7575 kJ
Białko: 105,08g (4,36%)
Błonnik: 31,425 g
Węglowod.: 237,037g (9,83%)
Tłuszcze: 83,79g (3,48%)