Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
ser biały krojony ze śmietaną i
szczypiorkiem (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (40g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion
(100g),
miód porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
rosół z makaronem (250g),
filet drobiowy zapiekany serem z
papryką (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z marchewki i chrzanu (140g),
kompot (200g),
ciasto: piegusek (80g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka ryżowa z tuńczykiem (100g),
wędlina szynka wiejska (50g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko pieczone (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Energia: 2676 kcal / 9006 kJ
Białko: 95,942g
Błonnik: 35,801g
Węglowod.: 418,606g
Tłuszcze: 59,243g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały krojony ze śmietaną i
szczypiorkiem (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (60g),
papryka świeża (100g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion
(100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
rosół z makaronem (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka wielowarzywna (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten
Kolacja:
sałatka ryżowa pełnoziarnista z
tuńczykiem (100g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko pieczone (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Energia: 2131 kcal / 7562 kJ
Białko: 94,24g
Błonnik: 47,875g
Węglowod.: 300,015g
Tłuszcze: 50,05g