Dieta podstawowa
Śniadanie:
humus (40g),
ser fromage (40g),
wędlina kiełbasa szynkowa (30g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa krupnik (250g),
pulpety rybne w sosie koperkowym
(100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z marchewki (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Kolacja:
sałatka jarzynowa (100g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2389 kcal / 7754 kJ
Białko: 41,161g
Błonnik: 91,822g
Węglowod.: 365,065g
Tłuszcze: 60,072g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
humus (40g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka z indyka (60g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Obiad:
zupa krupnik (250g),
pulpety rybne w sosie koperkowym
(100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
szpinak z czosnkiem (140g),
surówka z marchewki (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Kolacja:
sałatka jarzynowa dietetyczna (100g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2139 kcal / 7000 kJ
Białko: 104,063g
Błonnik: 52,105g
Węglowod.: 347,385g
Tłuszcze: 45,76g