Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser topiony plastry (25g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa dyniowa z ptysiem (250g),
eskalopki drobiowe (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
fasolka szparagowa z bułką tartą (140g),
kompot (200g),
owoc jabłko (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka jarzynowa (100g),
wędlina szynka z indyka (50g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2509 kcal / 8274 kJ
Białko: 78,017g (2,96%)
Błonnik: 47,711 g
Węglowod.: 379,738g (14,41%)
Tłuszcze: 61,572g (2,34%)
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały krojony (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
pomidor (100g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa dyniowa z ptysiem (250g),
filet drobiowy gotowany w jarzynach
(80g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
brokuł z wody (140g),
surówka wielowarzywna (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – jabłko pieczone z
cynamonem (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka jarzynowa dietetyczna (100g),
wędlina szynka z indyka (50g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2166 kcal / 7211 kJ
Białko: 88,335g (2,93%)
Błonnik: 58,215 g
Węglowod.: 323,574g (10,74%)
Tłuszcze: 56,43g (1,87%)