Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
ser biały (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (40g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
barszcz ukraiński (250g),
gulasz z indyka w sosie porowym (100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
sałatka z czerwonej kapusty (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
ryba: makrela wędzona (80g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
pomidor na liściu sałaty (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Energia: 2547 kcal / 8391 kJ
Białko: 126,164g (6,47%)
Błonnik: 34,766 g
Węglowod.: 364,623g (18,71%)
Tłuszcze: 74,502g (3,82%)
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (60g),
papryka świeża (100g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
barszcz zabielany z ziemniakami (250g),
gulasz z indyka gotowany (100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
sałatka z czerwonej kapusty (140g),
mizeria z ogórka (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: laktoza
Kolacja:
ryba: makrela wędzona (80g),
wędlina filet z indyka prasowany (30g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
sałata zielona z oliwkami (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Energia: 2152 kcal / 7398 kJ
Białko: 124,525g (5,29%)
Błonnik: 31,89 g
Węglowod.: 257,566g (10,95%)
Tłuszcze: 76,985g (3,27%)