Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy
(100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa belwederska (250g),
medaliony schabowe z papryką i
cebulką (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty pekińskiej z
majonezem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
makaron z warzywami i kurczakiem
(200g),
wędlina szynka gotowana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek : mandarynka (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2627 kcal / 8608 kJ
Białko: 104,289g
Błonnik: 37,277g
Węglowod.: 391,191g
Tłuszcze: 64,982g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka z indyka (60g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy
(100g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa belwederska (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – jabłko pieczone z
cynamonem (100g)
Alergeny: laktoza
Kolacja:
makaron pełnoziarnisty z warzywami i
kurczakiem (100g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek : mandarynka (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2133 kcal / 7558 kJ
Białko: 108,28g
Błonnik: 41,065g
Węglowod.: 310,19g
Tłuszcze: 57,61g