Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
ser topiony plastry (25g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa brokułowa z ptysiem (250g),
pulpety w sosie pomidorowym (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z selera , jabłka i żurawiny
(140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka jarzynowa (100g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2500 kcal / 8170 kJ
Białko: 89,42g
Błonnik: 48,471g
Węglowod.: 370,897g
Tłuszcze: 77,467g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały krojony (50g),
wędlina drobiowa podsuszana (60g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa brokułowa z ptysiem (250g),
pulpety w sosie pomidorowym (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
surówka z selera , jabłka i żurawiny
(140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka jarzynowa dietetyczna (100g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2167 kcal / 7645 kJ
Białko: 94,455g
Błonnik: 52,615g
Węglowod.: 285,905g
Tłuszcze: 72,005g