Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
pasta z sera białego i tuńczyka (50g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Obiad:
zupa belwederska (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z pora i jabłka z majonezem
(140g),
kompot (200g),
ciasto piernik (80g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka serowa (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
wędlina szynka gotowana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2712 kcal / 8964 kJ
Białko: 94,525g
Błonnik: 33,261g
Węglowod.: 385,598g
Tłuszcze: 69,532g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
pasta z sera białego i tuńczyka (50g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
ogórek świeży z nasionami (100g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Obiad:
zupa belwederska (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel owocowy b/ c (170g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka włoska z kukurydzą (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
wędlina szynka gotowana (30g),
papryka świeża z cebulką czerwoną
(100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2139 kcal / 7050 kJ
Białko: 93,814g
Błonnik: 47,548g
Węglowod.: 315,136g
Tłuszcze: 52,221g