Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser żółty (40g),
wędlina szynka konserwowa (40g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa selerowa z zacierką (250g),
pieczeń rzymska z jajkiem (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka wielowarzywna (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina kiełbasa szynkowa (30g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2434 kcal / 7884 kJ
Białko: 87,561g
Błonnik: 43,246g
Węglowod.: 359,504g
Tłuszcze: 83,137g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
tuńczyk (50g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Obiad:
zupa selerowa z zacierką (250g),
pieczeń rzymska z jajkiem (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka wielowarzywna (140g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną
(140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel z jabłkiem b/c (170g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina kiełbasa szynkowa (30g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2195 kcal / 7519 kJ
Białko: 116,362g
Błonnik: 55,383g
Węglowod.: 305,516g
Tłuszcze: 73,386g