Dieta podstawowa
Śniadanie:
bryndza (50g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy
(100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa ogórkowa z ryżem (250g),
kotlet schabowy (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
kapusta biała gotowana (140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
leczo z kiełbaską (170g),
ser biały krojony (40g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2797 kcal / 9483 kJ
Białko: 118,437g (4,86%)
Błonnik: 40,181 g
Węglowod.: 402,512g (16,51%)
Tłuszcze: 79,29g (3,25%)
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy
(100g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa ryżowa (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
brokuł z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (150g)
Alergeny: laktoza
Kolacja:
leczo z cukini i kurczaka (170g),
wędlina szynka gotowana (30g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2120 kcal / 7367 kJ
Białko: 104,18g (3,93%)
Błonnik: 38,045 g
Węglowod.: 256,288g (9,68%)
Tłuszcze: 59,803g (2,26%)