Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy
(100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa krupnik (250g),
stek z schabu z groszkiem i cebulą
(100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
kapusta czerwona zasmażana (140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Kolacja:
makaron z kurczakiem i szpinakiem
(150g),
wędlina szynka gotowana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2785 kcal / 9288 kJ
Białko: 107,288g
Błonnik: 31,332g
Węglowod.: 393,108g
Tłuszcze: 66,852g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka z indyka (60g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy
(100g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa krupnik (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
brokuł z wody (140g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – jabłko pieczone z
cynamonem (100g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
makaron pełnoziarnisty z kurczakiem i
szpinakiem (150g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2189 kcal / 7792 kJ
Białko: 105,735g
Błonnik: 35,84g
Węglowod.: 296,825g
Tłuszcze: 57,66g