Dieta podstawowa
Śniadanie:
sałatka z jajka i tuńczyka (80g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z pomidora i rukoli (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Obiad:
zupa pomidorowa z makaronem (250g),
schab z śliwkami (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
sałatka z czerwonej kapusty (140g),
kompot (200g),
ciasto-piegusek (80g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka chińska (100g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
wędlina filet z indyka prasowany (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2713 kcal / 9189 kJ
Białko: 125,905g
Błonnik: 36,503g
Węglowod.: 358,109g
Tłuszcze: 76,428g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
sałatka z jajka i tuńczyka (80g),
ser biały ze szczypiorkiem (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
papryka świeża (100g),
sałatka z pomidora i rukoli (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Obiad:
zupa pomidorowa z makaronem (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
sałatka z czerwonej kapusty (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka włoska z kukurydzą (100g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
wędlina filet z indyka prasowany (30g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2166 kcal / 7699 kJ
Białko: 129,612g
Błonnik: 40,303g
Węglowod.: 256,013g
Tłuszcze: 73,293g